Dalmacija

Ljepote Dalmacije

1. dan:

Dolazak u Hotel Sveti Križ gdje ćete se na recepciji  upoznati s detaljnim programom.

Razgled Splita, Salone i Trogira.

Dioklecijanova palača – antička palača cara Dioklecijana, jedan od najbolje sačuvanih spomenika rimskog graditeljstva na svijetu sagrađena je u obliku vojnog logora
Splitska katedrala – antički mauzolej cara Dioklecijana, sadašnja katedrala
Arheološki iskopi Salone – grad bogat poviješću, koji se prvi spominje 119 godina prije Krista
Amfiteatar
Manastrine – jedno od najstarijih starokršćanskih groblja, gdje je pokopan i sveti Dujam, zastitnik grada Splita

Večera u 19:30 h. Noćenje

2. dan:

Doručak u 8:00 h.

Dnevni izlet: Fish picnic

Ovo je izlet za one koji vole i žele s vremena na vrijeme promijeniti svakodnevnu okolinu te uživati u ljepotama i ugodi što ih pruža more i sunce. Plovi se do jedne od mnogih lijepih morskih uvala, gdje će se uz kupanje u bistrom moru i odmor te naravno uz pečenu ribu i vino provesti nekoliko nezaboravnih sati.

Povratak u hotel. Večera u 19:30. Noćenje.

3. dan:

Doručak u 07:00 h.

Dnevni izlet: Dubrovnik

Stari, moćnim zidinama i tvrđavama, okruženi grad Dubrovnik doimlje se poput neprocjenjivog dragulja kojeg sa svih strana okružuje more. Taj stari grad je ujedno i riznica lijepe arhitekture i umjetničkih djela, koja su se ljubomorno čuvala i sačuvala kroz stoljeća. Slikovite palače, stari samostani i crkve, stare biblioteke, riznice te kamene ulice i trgovi samo su dio onog što možete vidjeti i osjetiti iz bogate prošlosti ovog grada.

Povratak u hotel. Večera u 20:30. Noćenje.

4. dan:

Doručak u 08:00 h.

Dnevni izlet: Omiš

Omiš je gradić u srcu Dalmacije i nalazi se na ušću rijeke Cetine.Povijest ovog malog gradića je duga i jako zanimljiva. Na tako malom lokalitetu možete razgledati mnoštvo kulturno- povijesne znamenitosti . ( Crkve koje datiraju od X. do XVIII. stoljeća, mnoštvo spomenika, tvrđava, muzej i drugo.

Povratak u hotel. Večera u 19:30. Noćenje.

5. dan:

Doručak u 08:00 h.

Dnevni izlet: Bol-Brač

Bol je najstarije obalno bračko naselje. Živi u osami južnih krajolika, u središnjem dijelu južne strane otoka, podno Bolske krune i Vidove gore – najvišeg otočnog uzvišenja i ujedno najvišeg vrha svih jadranskih otoka (778m). Zapadno od Bola, plaža Zlatni rat jedna je od najvećih i najljepših prirodnih atrakcija Jadrana.

Povratak u hotel. Večera u 19:30. Noćenje.

6. dan:

Doručak u 08:00 h.

Dnevni izlet: Zadar

Zadar, grad iznimne 3000-ljetne povijesti i izuzetno vrijednog kulturnog naslijeđa, grad koji će Vam uvijek iznova ponuditi nešto novo i posve originalno. 
Smješten u samom srcu Jadrana, Zadar čini urbano središte Sjeverne Dalmacije kao administrativni, privredni, kulturni i politički centar regije u kojem živi 92.000 stanovnika. Grad Zadar Vam u spoju ljepote prošlosti i svih pogodnosti koje traži suvremeni putnik nudi brojne turističke atraktivnosti: tražite li idealan smještaj, autohtone gurmanske delikatese, kulturne znamenitosti, suvremene sportske objekte te raznovrsni izletnički program, odabrali ste pravu destinaciju za odmor, sport i zabavu.

Povratak u hotel. Večera u 19:30. Noćenje.

7. dan:

Doručak u 08:00 h.

Dnevni izlet: Krka slapovi & Šibenik

Prvo nas put vodi kroz Dalamtinsku zagoru prikazujući drugi svijet odmah iza brda. Slikom zelenila, običnih domaćinstava i seoskog života stižemo do glavnog ulaza NP Krka-Lozovac. Upoznat ćemo Vas sa čarima i čudima Skradinskog buka, njegove okolice i starih kamenih mlinica. Također ćete imati priliku vidjeti staru hidroelektranu „Krka“ koja je započela sa radom samo dva dana poslije Tesline hidroeletrane na slapovima Niagare. Nakon razgledavanja, šetnje i kupanja po Skradinskom buku slijedi kratka vožnja do Roškog slapa gdje Vam se prepušta da sami dotaknete čudesa prirode te uz to uživate u domaćoj hrani tipične dalmatinske konobe, kupanju, te druženju.

Nakon toga krećemo do povijesnog grada kralja Petra Krešimira IV, Šibenika. Na putu imamo priliku stati na panoramsko razgledavanje franjevačkog samostana na otočiću Visovcu. U Šibeniku slijedi razgledavanje grada sa naglaskom na kulturnu baštinu i katedralu Sv. Jakova, koji je zaštićen pod UNESCO-m.

Na putu za Trogir vozimo se Jadranskom magistralom, te imamo priliku uživati u panoramskom razgledavanju razvedene obale a posebno starih Primoštenskihvinograda te povijesnih gradova i otoka koji stoje na putu.

Povratak u hotel. Večera u 19:30. Noćenje.

8. dan:

Nakon doručka  odjava i odlazak.